Malý darček od sestier vincentiek z Domu sv. Marty

Záverečný deň mariánskeho mesiaca sa vo Vatikáne slávil ako sviatok Navštívenia Panny Márie. Aj tento rok sa 31. mája o 20. hodine konal vo Vatikánskych záhradách sviečkový sprievod s modlitbou ruženca, ktorý sa ukončí pri Lurdskej jaskyni.

Pri príležitosti osláv 400. výročia zrodu vincentskej charizmy dostanú účastníci procesie malý darček. Sestry vincentky z Kongregácie dcér kresťanskej lásky, ktoré vykonávajú svoju službu v Dome sv. Marty, pripravili pre každého z prítomných mariánsku medailu označovanú prívlastkom „zázračná“.

So svedectvom o službe vincentiek v Dome sv. Marty, ktorý je už štyri roky domovom Svätého Otca, sa pre Vatikánsky rozhlas niekoľkými slovami podelila predstavená komunity, sestra Stefania Montiová:

„Naozaj, je to špeciálna služba, vravíme si to každý deň. Je to služba, ktorú prežívame v centre Cirkvi, po boku námestníka Kristovho, pápeža Františka. Prežívame tento rok 2017 ako čas mimoriadne dôležitý pre všetkých nás z vincentskej rodiny. Už 400 rokov je táto charizma prítomná v uliciach sveta a zapaľuje srdcia nás všetkých, srdcia mnohých ľudí, ktorým slúžime.“

Zdroj: RV, ab
-fc-